Aktuality

Black Belt Cup v Itálii

… super akce motivující do další práce.

Člověk se ani pořádně neoklepe z jedné akce a již je tady dlouho plánovaná akce další –  výjezd do italské Verony na soutěž pod hlavičkou WUKF Black Belt Cup. Vypravily se hned tři vozidla s reprezentanty Karlem Keslem, Kačkou Keslovou, Hankou Vašíčkovou, Veronikou Jelínkovou, Jáchymem Hořákem, Veronikou Šťastnou, Barborou Šťastnou, Jáchymem Jetelem, Veronikou Rešovou a doprovodem Markem Šťastným, Davidem Rešem a Jindrou Jetelem.

Po náročné cestě přes 800km všichni dorazili v pořádku, hotel ve Veroně byl výborný, a tak po lehké regeneraci se všichni sešli u pizzy a posléze se zaprezentovali. I přes únavu ti straší stačili v příjemném prostředí hotelové zahrádky vypilovat taktiku 🙂

Další den překvapila super klimatizovaná hala, což bylo vzhledem k teplotám kolem třicítky docela příhodné. Zahajovali masters, junioři a senioři. Medailově se nedařilo pouze šéfovi výpravy, faktem ale je, že kategorie masters nad 46. let je už trošku dost, protože tam už je každý rok navíc znát 🙂 Radost mu to ale nezkazilo, protože medailovou smršť zahájila Kačka Keslová bronzovou medailí v kategorii masters a nikoho nenechal na pochybách ani Jáchym Hořák, který se šel na tatami opravdu „poprat“. Jeho kata snesly přísnější měřítko a bronzy v kata Shotokan i v OPEN byly úspěchem. Pak už v kvalitní konkurenci kata žen zazářily Veronika Jelínková a Hanka Vašíčková. Verča předvedla velmi dobrý výkon v kata Shotokan, kde získala skvělou stříbrnou medaili a nezaváhala ani v otevřené kategorii všech stylů, kde vybojovala ještě cennou bronzovou medaili. Hanka potěšila velkým výkonnostním posunem ve všech katách, a tak ani ona neodešla s prázdnou a bronz potěšil nejen jí, ale celou výpravu. První den tedy úspěch nad očekávání, a tak večerní hodnocení úspěchů v mezinárodní společnosti Dánska, Polska a Švýcarska pod heslem „Aperol“ mělo vysokou úroveň a……:-)

Nalákáni prvním dnem jsme byli zvědaví, co předvedou naši mladí zástupci. Zahajovala Verča Rešová a ve své kategorii nedala soupeřkám šanci – první zlatá na světě! To ještě přidala super bronz v otevřené kategorii žákyň starších než ona a navíc všechny byly nositelky žlutých pásů. Pak to rozjela Barborka Šťastná a mezi svými vrstevnicemi, jak v kategorii Shotokan, tak OPEN svými mistrovskými katami byla doslova hodnocena o třídu výše. Dvě zlaté medaile vypadaly pro ní jako skoro jako normál. Když přidala ještě jednu zlatku a bronz v kumite, rázem se stala nejúspěšnější závodnicí turnaje. Ani Veronika Šťastná nenechala nic náhodě a dvěma bronzovými medailemi v kata i v kumite navýšila celkový počet cenných kovů pro naší výpravu. Když ani Jáchym Jetel nezklamal a i on přidal dvě bronzové medaile, dalo se říci, že naše výprava patřila k absolutně nejúspěšnějším výpravám turnaje. 18 medailí hovoří za své… 🙂

Odměna na sebe nenechala dlouho čekat. Po absolvování návštěvy Verony, zastavení u balkonku zamilovaných a dobrém obědě jsme se přesunuli do 200km vzdáleného přímořského městečka Caorle a „panské choutky“ mohli začít. Vedro výživné, ale v mořských vlnách, večer u dobrého moku a s výbornou italskou zmrzlinou se to dalo „přežít“ 🙂 Nezbývá než věřit, že takových super výjezdů se skvělými lidmi a se sportovními úspěchy jako bonus bude ještě hodně, protože…. žijeme jen jednou!

Fotečky ze soutěže jsou ZDE 🙂