Aktuality

Letní Olympiáda mládeže

Doslova jako o svátku většiny olympijských sportů v naší republice můžeme hovořit o letní olympiádě. Tentokrát konala v Brně od 24 do 29. 6. 2017. Všichni žákovští sportovci si zde vyzkoušeli atmosféru opravdových OH, včetně zapálení olympijského ohně, vlajkonošů i olympijskou vesnici. Díky soupeření mezi kraji zažili tíhu reprezentace nejen sebe a svého klubu, ale zde především svého kraje.

Nás mohly potěšit hned dvě věci. Za prvé, když byli do reprezentace za karate nominováni Barborka a Verča Šťastné a Luboš Hrazdír. Další naprosto výjimečnou věcí bylo, že naše Kačka Keslová byla oslovena z magistrátu hl. města Prahy, zda se ujme funkce vlajkonoše celé Prahy. Můžeme mluvit o určitém vyznamenání Kačky, ale i vyznamenání sportu karate.

Trenéry výběru Prahy pro karate byli Karel Kesl a Kačka Keslová, nakonec ale bylo nutné přijmout na soutěž karate pro náčelníka našeho klubu i funkci rozhodčího. Ale popořadě. Po olympijském zahájení, nastoupení všech krajů, zapálení olympijského ohně, vytažení olympijské vlajky a doprovodnému programu se, než nadešla klání v karate, naše mini výprava vydala poznávat zajímavá místa Brna, ostatní sportoviště jako gymnastiku, volejbal, atletiku, florbal a další. Samotná soutěž pro Prahu dopadla tak na 50 procent. O. Šťáhlavský vyhrál a Barborka Šťastná vybojovala stříbrnou medaili v kata. Ostatní nijak zvlášť výrazně nesplnili očekávání, a totéž bylo i v kumite. Ještě že olympijský výbor si vyhradil u všech sportů umístění do 14 místa (počet krajů) a nejvíce tím pádem zavařili hlavu STKJ. My na tom vydělali, protože pár bodů za další umístění se pro naši reprezentaci našlo. A tak i když unavení po náročných dnech (4500 závodníků bylo znát na každém kroku), krásný zážitek ve všech určitě z této LODM zůstal a Barborce ještě jednou velká gratulace za olympijskou medaili!

Fotogalerie z LODM ZDE