Aktuality

Rekapitulace celoročního snažení takřka na jedničku

Ať už si to připouštíme nebo ne, určitému hodnocení a rekapitulaci osobní úspěšnosti se na konci roku nevyhneme nikdo. V našem oblíbeném karate děláme rekapitulaci klubovou, protože základní myšlenkou je tým, kde jednou je lepší ten, podruhé onen a pokud nebudeme „egáčci“ a „jajánci“, nebude nás mrzet případný dílčí neúspěch, protože zrovna to za mě vybojoval můj kamarád z rodiny Kesl ryu. Abych to moc nerozpitvával, našim borcům pochopitelně věřím.  Jsem ale v první řadě realista a i z pohledu rozhodčích a jejich subjektivního náhledu, může být stejně tak zlatá, jako pápá v prvním kole. Nakonec konečný výsledek je nadstandardní a tím i veliká spokojenost.

Nakonec jsme obsadili 4. místo ze všech 71 bodovaných klubů, když vezmeme v potaz i to, že jsme pouze „jeden“ z pražských klubů, zatímco před námi jsou pouze velkokluby z Budějovic a Liberce, které jsou tam pro město a okolí jediné. Pro dobré jméno klubu je sice důležité celkové hodnocení, ale pro trenéry je důležité především to, zda-li je vidět výkonnostní vzestup jednotlivých borců a nebo jejich stagnace. I z tohoto hlediska je většinou spokojenost, a tak by se rekapitulace ročního snažení dala označit jako slabší jednička:-). Samotná skutečnost, že bylo 22 nominovaných, byla úctyhodná, a tak jediná škoda byla onemocnělého náčelníka, zraněné Nikoly Jůzové a nepřítomnost Radka Frühaufa, protože medailí mohlo být více.

Ale to je minulost a tak k těm, kteří zabojovali a medaile získali. Super formu prokázala jako celou sezonu Zuzka Augustinová a vybojovala nejen zlato v kategorii ženy U21, ale, konečně získala korunu mistryně ČR i v kata ženy. Třetí titul mistra ČR vybojoval pro náš tým nestárnoucí Jindra Pilmann v nejprestižnější kategorii kumite BRH a přidal stříbro ve své váhové kategorii. Velmi milým překvapením byl výkon Jakuba Slanaře, který neohroženě postupoval ve své váze až do finále, kde sice na soupeře už nestačil, ale nečekaná a o to cennější stříbrná medaile! Želízka v ohni jsme měli v talentované mládeži Barborce Šťastné a Veronice Rešové. Obě slečny splnily tajné přání trenérů, možná i něco navíc a obě vynikající stříbro. Pokud by si nemyslela Valentýna, že je chytřejší než trenéři, i zde mohlo být lépe. Bronzové medaile na MČR jsou stejně cenné, jako vítězství na jiných soutěžích, a že jsme jich měli dokonce 6! Zasloužili se o ně Mikuláš Pater-kata ml. žáků 9, Filip Smutný-kata dorost, Verča Jůzová-kata dorost, Vojta Andrš kumite st. žáci, Jáchym Hořák kumite junioři a Petra Andršová kata masters. Těsne pod bednou, přesto bodované místo a nepopulární bramborovou medaili vybojovali Libor Podroužek kumite muži, Kačka Keslová kata masters, Pavel Rosín kata masters, Jáchym Hořák kata junioři, Matyáš Kloubek kata st. žáci. Ani 7.místo není bez bodu, a tak za něj díky Barborce Šťastné v kumite a Lubošovi Hrazdírovi v kata dorostu.

Na závěr gratulace všem medailistům i těm, kteří získali bodované umístění a vlastně všem, kteří se na republiku nominovali. Jako hlavní dík rodičům, za jejich podporu i obětavost. Všichni společně si musíme uvědomit, že radosti i zklamání nám budou děti přinášet z hlediska sportu, dokud je to bude bavit. Jakmile jim to otrávíme, skončí oni i naše naděje. Pokud pocítíme zklamání, dejme si ti starší panáka, ale nepřenášejme nervozitu před výkonem, nebo zklamání po výkonu na sportovce bez omezení věku a na dítě především. Oni po dílčím neúspěchu nepotřebují zvýšit osobní trauma. Potřebují teplé lidské slovo, pohlazení, útěchu, pochvalu a povzbuzení. Trenér posléze udělá věcný rozbor, bez emocí. Sportujeme pro radost a motivovat mladé borce aby makali je jedinou prioritou!

Pár foteček 🙂

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth_end]

[/ezcol_1fifth_end]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth] [ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth_end]

[/ezcol_1fifth_end]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth_end]

[/ezcol_1fifth_end]