Aktuality

Na MS WUKF 2021 hned dva tituly pro borce z našeho klubu

Představa cesty do Rumunska není vždy z těch nejoptimálnějších, ale po roce se zúčastnit opět  MS WUKF za reprezentaci České asociace budo karate, bylo dostatečnou motivací. I přes skutečnost, že bylo toto MS zaměřeno na motivaci i pro začátečníky a nižší STV, z našeho klubu to byla doslova hrstka reprezentantů, která ale svými výsledky a výkony pomohla ČABK k umístění mezi 10 nejlepšími federacemi z 59.

První den měli možnost se prezentovat senioři a kategorie masters, která již několik let je stoupá nejen kvalitou, ale i počtem. V seniorech zachraňovala naše dobré jméno jen Hanka Vašíčková, a přes to, že již patří do kategorie masters, vybojovala mezi více jak 30 soupeřkami cenné 8.místo. V kategoriích masters jsme měli zastoupení podstatně větší a kata tým ve složení Kačka Keslová, Hanka Vašíčková a Radka Paterová zúročil svojí zodpovědnou přípravu a vybojoval titul mistryň světa. Další tým masters muži nebyl úplně celý z našeho klubu, ale jeho základním kamenem byl náš Martin Sláma, a ti vybojovali stříbrnou medaili. Pak se do toho pustili jednotlivci a faktem je, že v kategoriích masters bylo pomalu více závodníků než v seniorech a kvalita se prudce zvýšila. Hanka Vašíčková ve své kategorii nedala svým soupeřkám většinou šanci a nakonec skvělá stříbrná medaile. Velmi dobrý výkon předvedla i Kačka Keslová, úspěšně měla nakročeno dokonce na titul, po prvním kole těsně druhé místo, ale protože vedení WUKF je stejně nesnášenlivé jako WKF, diskvalifikace za cedulku na kalhotech WKF, tak že i slzička ukápla, ale co naděláme. Na jedné straně nám federace hlásají o přátelství a soudržnosti karatistů a na straně druhé jsou schopni diskvalifikovat za logo konkurence. Děs! Pak se ve své kategorii prezentovala Radka Paterová, výkon slušný, a i když nepopulární brambora, pochvala na místě. 4.místo zbylo i pro náčelníka, ale tam jde hlavně o to, že je možnost se stále hýbat a pochvala za katy byla a počítá se. Ještě 7.místo pro Martina Slámu a mohli jsme se zaměřit na kumite. I když bojovníci v našem klubu chybějí, náš člen Honza Přibyl předvedl parádní výkon a vybojoval stříbro a navíc ještě bronz v kumite rotace s Láďou Panýrkem a Jirkou Kábrtem. První den tedy úspěšný.

Další den zahájila skvěle Lucka Paterová, v konkurenci 40 závodnic se probojovala do finále, kde získala skvělé 6.místo. Díky Timovi Paterovi silně zahřmělo podruhé a i on nezaváhal, zabojoval a titul mistra světa byl na světě. Rodinka Paterova však demonstrovala, že ne bez důvodu se umísťuje na vedoucích místech nejlepšího karateky našeho klubu. Další z rodu Paterů Mikuláš v doslova „nabušené“ kategorii straších žáků zabojoval ve velkém stylu a skvělé stříbro bylo na světě. Velmi dobře se prezentoval i Filip Smutný v juniorech a i toho neminul sice velmi dobrý, ale nepopulární bramborák. Nezklamal ani Jáchym Jetel a i v kumite se blýská na lepší časy, ale je třeba se stále učit.

Co říct na závěr. Je škoda, že tento ojedinělý sportovní zážitek nevyužilo od nás více borců. Medaile jsou sice určitě krásné a cenné, ale pro motivaci k dalšímu trénování a vývoji je nezbytností se zúčastňovat mezinárodních turnajů, které prověřují nejen výkonnost, ale i psychickou odolnost a vyspělost. Navíc reprezentace svého státu je vrchol sportovního snažení. Tak gratulace všem kteří se MS zúčastnili a díky za skvělou reprezentaci!

 

Pár foteček ZDE 🙂