Aktuality

MČR ČABK super opět super soutěží

s velkým ohlasem! 🙂

Prakticky od ledna plánovaná soutěž byla konečně tady, a byla jen otázka, zda-li vše klapne, aby veškerá námaha při přípravě nevyšla vniveč. Již zkušený pořadatelský tým měl před sebou velký turnaj s šesti tatami, takřka 30ti zahraničními rozhodčími a navíc před generalitou světové organizace WUKF, včetně prezidenta. Chtěli jsme se vytáhnout 🙂 Bylo by na hodně dlouho vyprávět, kolik jsme najeli km, kolikrát jsme nakládali a vykládali tatami, jaké jsme měli nervy s doktory, časomírou, prezentací atd… Nakonec vše dopadlo na podtrženou jedničku. Ohlasy nejen od domácích účastníků, ale i zahraničních zkušených pořadatelů turnajů, jako o super soutěži, prostě potěšily.

Malá rekapitulace faktů. Více jak 400 závodníků, 17! zúčastněných států, nejlepší oficiální rozhodčí WUKF, nadstandartní medaile, poháry i ceny… I když je každá soutěž pochopitelně hlavně o závodnících, je třeba se zmínit i o obětavých a nezištných lidech, bez kterých by tento svátek vůbec nebyl.  Tak ve zkratce k těm, bez kterých by to nešlo. Rodiče této soutěže, Miloš Linke, Radka Hassaine, Kačka Keslová, Jan Jukl, Hanka Vašíčková, a nosič tatami, lavic a holka pro všechno moje maličkost:-). Dále velké díky patří všem nezištným pomocníkům při konečné páteční přípravě soutěže, která se protáhla více jak hodinu po půlnoci. Mimo již jmenované to byli Věrka a Marek Šťastný, Kamila a David Rešovi, Pavel Stránský, Ondra Šťáhlavský dokonce z jiného klubu, Przemek Bozek, Váša, Jindra, Anežka, Pavla Šimonová, Tomáš Linke… a pokud jsem na někoho zapomněl, tak si to neberte osobně:-). Při samotné soutěži se jako absolutní profesionálové prezentovali za časomírami Věrka Šťastná, Kamila Rešová, Przzemek Bozek, Šafránek ml., Míša Linkeová a pak již profíci Anežka, Jindra, Erika Hubková. Bylo by to chválení i Vlaďky Linkeové a dalších, kteří napekli, starali se, vyhlašovali… Takže všem Dííííky!!

Ale už k těm, kteří se svými výkony v konkurenci více jak 50 ti klubů zasloužili o 3. místo! našeho klubu v celkovém bodování. Zlaté medaile a tím i titul mistra ČR ČABK vybojovali v kata Pavla Šimonová, Valentýna Hrazdírová, Hanka Vašíčková, Martin Sláma, Jakub Slanař, Nikola Jůzová a v kumite Libor Podroužek. Neméně cenné stříbrné medaile v kata Verča Rešová a Filip Kříž, v kumite Kuba Slanař. I bronz měl v této konkurenci cenu zlata. V kata Kačka Keslová a Petra Andršová v kumite Valentýna Hrazdírová, Jaroslav Sládek a Josef Ciglanský. I ostatní umístění se velmi cení i přes to, že byly těsně pod stupni vítězů. A byli Barborka Šťastná, Kristýna Čemáková, Libor Podroužek, Jáchym Hořák a další.

Co dodat na závěr? Nesmírné díky Markovi Šťastnému, díky jehož sponzorskému daru mohli být k medailím i krásné poháry, protože co si budeme povídat, v dnešní materialistické době si sice jde většina borců zazávodit, ale hlavně kouká co za to:-). Ještě jednou díky všem za NEZIŠTNOU pomoc, protože na to se v dnešní době nehraje a každý se ptá co za to. Ti, kteří nezískali žádnou medaili si musí uvědomit, že dostat se mezi nejlepší chce věnovat karate ještě více lásky, více chuti, snahy a disciplíny ve všech formách tréninku.

Fotogalerie z MČR ČABK ZDE