Aktuality

ME Rumunsko 2017

Dlouho plánované ME WUKF tu najednou bylo a odjezd do Rumunské Kluže ve večerních hodinách 3.4.zahájil úspěšné mezinárodní tažení. Mimořádné bylo, že se zúčastnilo za naší asociaci ČABK takřka 60 sportovců, potěšitelné pak, že z našeho SK 15 kousků a sice K.Keslová K.Kesl, H.Vašíčková, M.Sláma, P.Andršová, R.Frühauf, J.Borgula, V.Šťastná, B.Šťastná, V.Andrš O.Čermák, E.Hubková, M.Kloubek, J.Hořák, J.Jetel a doprovod M.Šťastný a J.Jetel. Po pěkném ubytování, prohlídce po městě a po lehké přípravě v hotelu mohl vypuknout soutěžní maraton. Ve čtvrtek to rozjeli naši masters. Jak již bylo řečeno,tato kategorie se už dávno rozrostla nejen do kvantity, ale i do kvality. Největší radost nám připravily naše dámy (v kategorii tým je povolen jeden mladší člen) Hanka Vašíčková, Kačka Keslová Petra Andršová, které v obou kolech zacvičili pěkné kata a získaly pro naší reprezentaci i náš klub titul mistrní Evropy! Zahanbit se nedal ani náš druhý tým masters, ve složení Martin SlámaRadek Frühauf Jan Borgula. I zde borci ukázali velmi dobrý výkon a po zásluze vybojovali stříbrné medile. V individuálu pak  Martin i náčelník klubu bojovali jako lvi,ale stačilo to „pouze“ na čtvrtá místa. Náladu jim ale spravil Radek Frühauf, který v opravdu „nabušené“ kategorii vybojoval skvělou bronzovou medili. V dalších kategoriích jednotlivců podali i ostatní super výkony, bylo to přece jenom ME. Kačka Keslová 8.místo, Petra Andršová 9.místo, Jan Borgula 11.místo. Tím skončil pro náš SK první den a rozhodně nad očekávání.

Druhý den z našeho SK byly dvě želízka v ohni. Erika Hubková vůbec nejela špatně a bylo vidět, že zvýšená tréninková účast posledních dnů udělala své. 11.místo v kata a dvě pěkná utkání v kumite se dají považovat za úspěch. Ani Jáchym Hořák si v kata nepočínal špatně a v poli více jak 35 soupeřů se dá 13.místo považovat za slušné. V kumite nechyběla bojovnost, ale určitá vyděšenost z tatami na ME mu zabránilo jít do dalších kol. Pak už byla pozornost upřena na prestižní kategorii kata seniorek. Hanka Vašíčková všechny mile překva pila vyrovnaným a kvalitním výkonem, kde v poli opět přes 30 soupeřek zabojovala a postup do nedělního šestičlenného finále bylo vysoko nad očekávání.

V sobotu bylo očekávání největší, protože mládeže jsme s sebou měli dost. Každá kategorie byla většinou obsazena 20-30 závodníky, tak že každé umístění bylo cenné. Verču Šťastnou svázala nervozita překvapivě až po velmi dobrém začátku,ale 7.místo na ME se dá považovat jako úspěch. Stejné umístění vybojoval i Jáchym Jetel. Největší daň nervozity si vybrala Barborka Šťastná, první kata s jistotou druhá kata dvě malá zaváhání a medailový sen byl pryč. 13místo opět není špatné, ale když člověk myslí výše… Další naši bo rci víceméně dle předpokladů, bojovali,ale práce před námi ještě kopec.Ondra Čermák 11.místo a Vojta Andrš 12.místo. Nakonec ale přece jenom zahřmělo.V konkurenci 50ti!! soupeřů skvěle zabojoval Matyáš Kloubek, z eliminace do semifinále, dále do finále a tam vybojoval skvělou bronzovou medaili!

Hodnocení kumite není úplně negativní. Barborka Šťastná se prala jako o život a bodovala, celé utkání vedla,pak o bodík prohrála, ale to je sport a tak veliká spokojenost s výkonem. Verča to má také v sobě, ale nějak jí tato soutěž zastihla ve zbytečném psychickém útlumu, jak v kata, tak v kumite. Tak snad příště. Hodně dobře si vedl Vojta Andrš, nechyběla bojovnost, první kolo nad Skotem vítězství, tak že i zde spokojenost a optimismus do budoucna. Navíc si sobě i nám udělal radost a to stříbrnou medailí v kumite rotací s týmem Neratovic, ale pochopitelně pod hlavičkou repre ČABK. Nakonec Hanka skvělé 5.místo a mohlo být i lépe.

I díky super doprovodu v podobě Marka Šťastného a Jindry Jetela se jednalo opět o super akci,kterou si všichni užili. Dík patří nejen nesmírně obětavému hlavnímu koučovi Milošovi Linkemu, ale neunavným zapisovatelům Barborce, Erice, Kačce, Hance, Jáchymovi a dalším, díky kterým jsme byli i při počtu 12ti tatami stále v obraze.

FOTOGALERIE Z ME V RUMUNSKU ZDE