Aktuality

Wakizaši Cup

Kdybychom žili pouze z toho, co bylo, zůstaly by nám jen nostalgické vzpomínky na časy minulé, kdy nás na soutěže jezdilo pravidelně kolem 30, nebylo by možné karatistickou káru táhnout stále dál. Málokdy se stalo, že bychom nebyli nejlepším klubem. Ale doba se mění. Praha není nejideálnější pro rozšiřování základen jakéhokoliv sportu, karate nám dělají čím dál více slečny a mamánci-šampóni se věnují vyšívání:-). Nejspíš dochází na slova Sibyly:-). A tak, jak již bylo řečeno, místo aby nás reprezentovali na soutěžích ti, kteří měli převzít pomyslnou štafetu od svých úspěšných předchůdců, musíme se opět spoléhat na naše nové naděje a je skvělé, že se derou vpřed a přinášejí radost sobě, rodičům i trenérům.

Než se ale vrátím k tomu nejdůležitějšímu, a to k našim borcům, kteří vybojovali 13! medailí, chtěl bych touto cestou poděkovat skvělému týmu rodičů, kteří děťátka přivezou, celý den tvrdnou na soutěži a svým přístupem děla jí super atmosféru, kterou závodník a hlavně dítě prioritně potřebuje. My, nebo naše děti dělají sport. To znamená, že jednou můžeme být jedničky a jednou je „den blbec“. Známe to v osobním životě a také si nemůžeme nadávat. Ani to, že jsme se někdy realizovali v jiném sportu, nám nedává oprávnění kritizovat dítě soutěžící v karate, protože právě bojová umění mají určitá svá specifika, která ten, který karate „dobře“ nedělal, nezná.

Ale zpátky k našim borcům. První zlatou pro náš klub vybojovala, už by se dalo říci, pravidelná medailová přispěvatelka Veronika Rešová v kata ml. žákyně. Bronzovou medaili vybojovala kategorii Valentýna Hrazdírová. Ani Kristýna Čermáková v kategorii 7. kyu nejela špatně a 5. místo bylo slušné. Příjemným překvapením byl výkon Marka Kučery, zajel jak profesionál a vybojoval super bronz. Pak se pustili do akce ti o kousek starší a ani zde jsme nevyšli naprázdno. Nejdřív další pravidelná medailová dodavatelka Barborka Šťastná svými pěknými katami vybojovala pohár pro vítěze a výrazné zlepšení pomohlo i k bronzové medaili Honzovi Stránskému. Luboš Hrazdír konečně začíná prodávat svoje zkušenosti a v kata zvítězil bez větších potíží. Hodně dobrým výkonem a konečně medailí s barvou bronzu završila svojí snahu Veronika Šťastná. Pak už naši jediní obětavci ve starších kategoriích, kteří si uvědomují, že jméno klubu dělají prioritně výsledky, zabojovali, a ty medaile nám přinesli:-). Hanka Vašíčková super stříbro, Jáchym Hořák bronz v kata juniorů i mužů a Kačka Keslová stejný kov v kata masters. V kumite takřka bezchybný výkon Barborky Šťastné a bronzová medaile, velmi kvalitní bojovný výkon předvedl i Luboš Hrazdír a i on bronzová medaile. Bojovný výkon předvedl i Ondra Čermák. Na medaili to sice nestačilo, ale každý zápas je v bojovém umění přínosem. Na závěr všem gratulace, nepodceňujeme, ale ani nepřeceňujeme a vycházíme z toho, že samotné soutěžení musí být jednak pro radost a jednak pro osobní vývoj ať z vítězství tak z porážek.

Pár foteček 🙂

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth_end]

[/ezcol_1fifth_end]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth]

[/ezcol_1fifth]

[ezcol_1fifth_end]

[/ezcol_1fifth_end]