Aktuality

Přebor Prahy nepodceňujeme, ale určitě nepřeceňujeme

Pokud budeme hovořit o samotné soutěži, je třeba poděkovat všem, kteří nakládali materiál v pátek (náčelník měl VH PSKe) a sice Markovi Šťastnému, Davidovi a Kamile Rešovým, Jáchymovi a Hance Vašíčkové, v sobotu nás bylo tolik, že jmenovat všechny pomocníky by zabralo půl článku, ale o to větší dík a následně na samotné soutěži, komplikované hygienickým nařízení, kde všichni obětavě v rouškách zajistili, že soutěž proběhla na vysoké úrovni. Byl to výkon profesionálů a tak ještě jednou velké díky.

Co se týká medailové smršti, tj. 49 medailí sice ukazuje na klub, který již po mnoha let kraluje Praze, z druhé stránky je třeba si udělat jasno, zdali nám stačí být nejlepší v kraji, nebo myslíme výše. Tak že určitě z pozice trenéra dík všem, kteří přišli soutěžit, nevyděsili se z komplikované koronavirové situace a tím nejlepším způsobem reprezentovali svůj klub i pražské karate.  Jenže je třeba, jak již bylo řečeno, přecenit „jen“ krajskou soutěž by bylo hodně krátkozraké a od trenéra neprozíravé. Některé kategorie byli slabě obsazené, některé ani to ne, tak že rodičům přísluší jásání z úspěchů, trenér hodnotí výkony, pokud je viděl. Další věc je, od koho se co čeká. Když například napíši, že Majda Rybáková na svém prvním oficiálním kumite nebyla špatná a Barborka Šťastná nic moc, pochopitelně jejich kumite dělí několik světelných let, ale pokud chceme soustavně nahlížet mezi špičku ČR a uspět i na mezinárodní úrovni, nemůžeme se spokojit s tím, že si na přeboru kraje „pouze dojdeme“ pro medaili. FB je zahlcen nadšením, což se na veřejných sítích předpokládá, ale nikdo si už nenapíše o rozbor jeho výkonu, spíše jsou tací, kteří se hned na první trénink po soutěži, když v dnešní době nevíme kolik jich ještě bude, ani nedostaví, jako kdyby měli vše hotovo. Ale to je pořád dokola. Nebudu tedy zde rozpitvávat jednotlivé výkony, stejně to pak přináší pouze pocit ukřivděnosti a licitování mezi závodníky a rodiči, kdo tedy má zázračnější dítě. J.

Tak že na závěr mého povídání jen rekapitulace medailových umístění: 1. místo Matyáš Houska, kata-st. žák, 1. místo Veronika Rešová, kata-st. žákyně, 1. místo Veronika Rešová, kumite-st.žákyně 1. místo Mikuláš Pater, kata-ml. žáci, 1. místo Tereza Sibřinová , kata-ml. žákyně, 1. místo Kristýna Čermáková, kumite-ml. žákyně, 1. místo Jáchym Hořák, kata-muži U21, 1. místo Marek Kučera, kumite-dorost, 1. místo Barborka Šťastná, kata-dorost, 1. místo Barborka Šťastná, kumite-dorost, 1. místo Vojta Andrš, kumite-dorost, 1. místo Lucie Paterová, kumite-dorost, 1. místo Filip Smutný, kata-junior, 1. místo Filip Smutný, kata-muži, 1. místo Kačka Keslová, kata-masters,1. místo Jáchym Hořák, kata-muži U21, 1. místo Jáchym Hořák, kumite-muži U21,2. místo Jakub Slanař, kumite-muži, 2. místo Petra Andršová, kata-masters, 2. místo Jakub Slanař, kata-muži, 2. místo Adam Grabovski, kumite-dorost, 2. místo Míša Rešová, kata-dorost, 2. místo Františka Kašparová, kata-st. žákyně, 2. místo Kristýna Čermáková, kata-ml. žákyně, 2. místo Mikuláš Pater, kumite-ml. žák, 2. místo Tereza Sibřinová, kumite-ml. žákyně, 2. místo Timon Pater, kumite-ml. žák, 2. místo Timon Pater, kata-ml. žák, 2. místo Daniel Jansa, kata-st. žák, 2. místo Daniel Jansa, kumite-st. žák, 3. místo Kristýna Dvořáková, kata-ml. žákyně, 3. místo Štěpán Kunc, kata-ml. žák, 3. místo David Kříž, kumite-ml. žák, 3. místo Štěpán Kunc, kumite-ml. žák, 3. místo Magdaléna Rybáková, kumite-st. žákyně, 3. místo Jan Stránský, kata-dorost, 3. místo Marek Kučera, kata-dorost, 3. místo Andrea Šimonová, kumite-dorost, 3. místo Charlota Seniv, kumite-dorost. Beginners-postupová soutěž na MČR,1. místo Simona Jansová, kihon ido, 2. místo Simona Jansová, kata, 2. místo Simona Jansová, agility, 1. místo Veronika Dvořáková, ballon  ,2. místo Veronika Dvořáková, kata, 3. místo Veronika Dvořáková, kihon ido, 2. místo Laura Hořínková, kihon ido, 3. místo Lucie Kuncová, kata, 3. místo Lucie Kuncová, kihon ido, 3. místo Bára Hořínková, kata. Gratulace všem!