Aktuality

Letní Camp 2019

Opět skvělá akce prvních čtrnáct dní července 2019, a sice 86. soustředění-camp náčelníka našeho SK a 62. našeho klubu. Více jak 70 borců, od těch nejmenších až po obětavé masters pod vedením šéfa klubu, Hanky Vašíčkové, Jindry Pilmanna, Kačky Keslové a dalších pomocníků se směřovalo k dalšímu pochopení karate jako jedné z cest života, důraz byl kladen na větší pochopení technik karate a vůbec vnímání karate ve smyslu odkazu mistrů dálného východu. Došlo na tradiční výuku nových kata, lepší pochopení kumite, i na práci se zbraněmi eskrimou a nunchakou, výpravu na malý i velký Blaník a jako vždy proběhly soutěže 39. ročník „O pohár Kesl ryu“ v kata, 2. ročník „O pohár kobudo“, 29. ročník „O pohár kumite“, dále proběhl „Železný karateka“ a „Blanický maraton“.

Že to nebylo zdaleka všechno je nasnadě, testy názvosloví, orientace ve sportu, nebo o nejlepší výkres s tématikou karate se stalo již běžnou součástí kempu našeho klubu a jako vždy byl zakončen zkouškami na vyšší STV s takřka stoprocentní úspěšností a to již nemluvím o opět skvělém maškarním plesu s tématikou filmové postavy a o opět naprosto dokonalý „Blanický Hollywood“ jednotlivých týmů. I když se některým maličkým ke konci už trošku stýskalo po domově a únava po 14 dnech nabitých akcemi se začínala projevovat takřka u všech, věřím, že si to všichni užili maximální měrou jako já a i když mi budou všichni scházet, s přihlédnutím k večerním tmelení kolektivu i moje tělesná schránka trošku klidu uvítala. J

Ve zkratce výsledky všech akcí campu:

Nejlepší týmy: 1. místo tým Jáchyma Hořáka 2530 bodů, 2. místo tým Kuby Slanaře 2015 bodů, 3. místo tým Luboše Janouška 1390 bodů.

Nejužitečnější karatekové jednotlivých týmů: Barborka Šťastná 570 b., Jakub Slanař 480 b., Lucka Paterová 445 b., Míša Rešová 310 b., Vojta Andrš 310 b., Terezka Sibřinová 260 b.

Pořadí „Blanického Hollywoodu“: 1. místo David Hanus -Bunkai na Bassai Dai (65b.), 2. místo Jakub Slanař-Zlatovláska ve verších (54b.), 3. místo Luboš Janoušek -Kesl Buntes (42b.).

2. ročník „O POHÁR KOBUDO“: 1. místo Jáchym Hořák, 2. místo Jakub Slanař, 3. místo Jan Stránský. Slečny: 1. místo Barborka Šťastná, 2. místo Veronika Rešová, 3. místo Míša Rešová. Speciální cena pro naděje kobudo: Tomáš Golian a Míša Hessová.

Železný karateka: 1. místo Kuba Slanař, 2. místo Luboš Hrazdír, 3. místo Tomáš Kouba, slečny: 1. místo Míša Rešová, 2. místo Barborka Šťastná, 3. místo Lucka Paterová, menší slečny: 1. místo Veronika Rešová, 2. místo Kačka Slezáková, 3. místo Terezka Sibřinová. Mladší boys 1. místo Tomáš Golian, 2. místo Benedikt Kis, 3. místo Jáchym Jetel.

39.“O POHÁR KLUBU KATA“: Best of best: 1. místo Jakub Slanař, 2. místo Jáchym Hořák, 3. místa Barborka Šťastná a Tomáš Kouba. 5-4.Kyu: 1. místo Verča Rešová, 2. místo Lucka Paterová, 3. místa Radka Paterová a Honza Stránský. 7-6.Kyu: 1. místo Hanka Nguyenová, 2. místo Mikuláš Pater, 3. místa Míša Rešová a Terezka Sibřinová. 8.Kyu: 1. místo Dan Ptáček, 2. místo Štěpán Kunc, 3. místa Tomáš Golian a Filip Brabec.

29.“O POHÁR KLUBU KUMITE BRH“: 1. místo Jakub Slanař, 2. místo Luboš Hrazdír, 3. místa David Hanus a Luboš Janoušek. Slečny: 1. místo Barborka Šťastná, 2. místo Míša Rešová, 3. místa Veronika Rešová a Lucka Paterová. Mladší borci: 1. místo Ondřej Čermák, 2. místo Vojta Andrš, 3. místa Jan Stránský a Zdeněk Šimon.

A na závěr kdo dle široké veřejnosti nejvíce upoutal svým převlekem na maškarním plesu? Bez většího ohrožení zvítězila „rodinka Simpsonovi“, 2. místo Jáchym Jetel „Doctor Strange“, 3. místo sice náčelník ála „John Wayne“, ale vzhledem k blížícím se zkouškám nebylo jisté, zdali se to opravdu tak líbilo, a tak 3. místo přiznáno Matějovi Kučerovi za „Otíka“ z Vesničko má středisková. A to bylo asi vše z akce, která se snad líbila všem a náčelníkovi opět prodloužila mládí. J