Aktuality

Mistrovství světa WUKF pro naše barvy nad očekávání

Se 45 státy a takřka 4000 závodníky bylo toto mistrovství účastí největší v historii MS WUKF, a dovolím si tvrdit, vůbec ze všech sportů. Za reprezentaci ČABK budu teprve dávat výsledky dohromady, ale už teď je jisté, že v úspěšnosti jednotlivých reprezentací se umístíme hodně vysoko. Největším podílem k tomu přispěli reprezentanti našeho klubu, a tak k výsledkům, protože jednotlivé výkony budou propírány až na kempu.

Po zaprezentování rekordní 90ti členné výpravy se první den do bojů pustili většinou týmy. Hned na začátku perfektně zabojovaly naše o kousek dříve narozené dámy Hanka Vašíčková, Kačka Keslová a Petra Andršová. Z dvanácti členného semifinále odešly jako mistryně světa!!! Hned na to nastupoval náš tým, prakticky nedávno složený a sice st. žáků Honza Stránský, Matyáš Houska a Vojta Andrš. Sen se proměnil v realitu i zde nakonec mistři světa!! Pak se zapojili i masters a i zde v hodně širokém startovním poli byly vidět od našich super výkony. Medaile sice zazvonila už jen jedna, ale přes to vynikající další umístění: 4. místo H. Vašíčková, K. Keslová, M. Sláma, tým našich slečen Barborka Šťastná, Veronika Rešová a Míša Rešová a cenné i 5. místo Petry Andršové. Veleúspěšný první den zakončil bronzem náčelník výpravy.

Druhý den byl dnem naší mládeže. Hned na začátku se v tom nejlepším světle předvedl Mikuláš Pater v kateg. ml. žáků 5-6.kyu, kde vybojoval pro ČABK-náš klub:-) už třetí titul mistra světa. Takřka třicet závodnic musela porazit v exponované soutěži kata st. žákyň Barborka Šťastná a nakonec se po velkých nervech dobrá věc podařila a cenný bronz byl na světě. Ve velkém stylu zabojovali i naši borci st. žáků Honza Stránský a Maty Houska. Doslova o kousíček byl úspěšnější Honza, který vybojoval skvělý bronz, ale i Matyáš „bramboráček“ bomba! Medailově se už dále nezvonilo, ale byli jsme na MS! I když Nikča Jůzová se na 4. místo mračila, Veronika Rešová byla spokojena v 6ti členném finále jen částečně, nebo Lucka Paterová, která se od1.kola po finále pohybovala na čele, ale finále se úplně nepovedlo a nakonec 6. místo, rozhodně hovoříme o super výkonech i umístěních.

3 den byl dnem kumite, Barborka, Míša i Verča bojovaly srdnatě, na medaili sice nedosáhly, ale spokojenost. Když už to vypadalo, že vyjdeme medailově naprázdno, vložil se do toho vynikajícím kumite Vojta Andrš a jeho stříbro má cenu zlata. Když ještě skvěle zabojovala i Terezka Sibřinová a získala cenný bronz, mohli jsme i „kumiťácky“ vydechnout. Když už jsme vlastně pomalu poslední den balili, přišly další bomby. Hanka si splnila cíl a v ženách postoupila do semifinále.  Cenné by bylo jakékoliv umístění v kata mužů kde kvalita byla opravdu vysoká. Jakub Slanař ale famózním výkonem drtil jednoho soupeře po druhém a nakonec skvělý bronz! Na úplný závěr přišla doslova zlatá tečka, když Nikča Jůzová nezaváhala a v kategorii přes 30 soupeřek se výborným výkonem stala mistryní světa!!!

Dík a gratulace nepatří pouze našim úspěšným reprezentantům a koučům, ale především rodičům za jejich obětavost a tým, který je nezbytný pro dobré výkony hlavně dětí. Díky za vynikající tribunovou klaku zvláště těch, kteří do neděle vydrželi a právě skvělým povzbuzováním se i oni přičinili o zisk našich medailí. Díky všem, i přes náročnost skvělá akce!

FOTO Z MS ZDE 🙂