Aktuality

Letní kemp našeho klubu – skvěle strávených 14 dní

Po pár měsíců nejistoty se nakonec prakticky na den situace kolem kornaviru tak zlepšila, že bylo možné uskutečnit tradiční kemp našeho klubu a i když nervy ohledně nákazy nějaké byly, rozhodně se neodrazily na zúčastněných:-). Počasí jako vždy naprosto pro takovou akci ideální, a tak vše proběhlo podle plánu, jak výcvik, tak i čas na zábavu a další aktivity.

Určitě dobrý nápad, to se musím pochválit:-), byla celokempová soutěž o Železného karateku a díky našemu stálému sponzorovi Markovi Šťastnému, bylo možné všechny medailisty soutěží odměnit hodnotnými cenami, diplomy s dílny Jindry Jetela a dalšími cenami ať od Pavly Šimonové, Anežky, Kačky,Hanky a dalších. Všem ještě jednou velké díky! Není místo na to, abychom psali kdo se umístil v soutěžích Superklikař, Maratónec, Sprinter kempu, Katista-technik, Opičí dráha a Chodec-specialista. Nakonec se stal v kategorii nejmladších borců železným karatekou Timon Pater, druhé místo Štěpán Kunc, 3.místo Verunka Dvořáková a ještě skvělé 4.místo Natálka Černá. U těch trošku starších Železný karateka Verunka Rešová, 2.místo Terezka Sibřinová, 3.místo Kristýna Dvořáková a 4.místo Mikuláš Pater. Nejobsazenější kategorie Železný karateka Barborka Šťastná, 2.místo Honza Stránský, 3.místo Charlota Seniv a 4.místo Zdeněk Šimon. Pak již zbývala pouze kat.těch dospělých, Železným karatekou se stal Kuba Slanař, před 2.Honzou Slezákem, 3.Jáchymem Hořákem a 4.Lubošem Janouškem. Speciální cenu za nejlepší výkon těch trošičku dříve narozených dam obdržela Radka Paterová.

Mimo běžného výcviku kata i kumite, výcviku kobudo nunchaka a eskrima, přednášek a testů proběhl druhý ročník MČR kobudo. Krásné poháry si odnesli všichni medailisté. U nositelů 8-7.Kyu se mistrem kobudo stal Filip Brabec, 2.místo Timon Pater a 3 byla Lucka Kuncová. V kategorii 6-4.Kyu se stala vítězem Míša Rešová, 2.místo Matyáš Houska a 3.místo Charlota Seniv. V kategorii 3.Kyu a výše se králem kobuda stal Jáchym Hořák, 2.místo patřilo Barborce Šťastné a 3.místo obsadil Vojta Andrš.

Jaký by to byl kemp, bez tradiční soutěže kata letos již neuvěřitelný 41 ročník o pohár Kesl ryu, i když tentokrát se jmenoval i XI. ročník Kesl CUP z důvodu, že díky pandemii nebylo možno udělat soutěž celorepublikovou. Jako vždy byly kategorie smíšené, kluci-holky, což je jednak podstatně těžší rozhodování pro rozhodčí a jednak těžší pro samotné závodníky, kde se dává prioritně důraz na techniku. Kateg. 8-7. Kyu s přehledem vyhrál Timon Pater, stříbro patřilo Lauře Hořínkové a 3.místo vybojovala Bára Hořínková, v kateg. 6.Kyu zvítězila Františka Kašparová, 2.místo Štěpán Kunc a 3.místo Míša Hessová. 5-4.Kyu 1.Míša Rešová,  2.Matyáš Houska, 3.Mikuláš Pater. Po té ve VIP skupině 3.Kyu+ zvítězil Jakub Slanař, stříbro si odnesl Jáchym Hořák a bronz Barborka Šťastná. Tentokrát bylo na místě, aby proběhla i kategorie masters. Jedničkou se stala Petra Andršová, 2.Lubomír Janoušek a 3.místo Radka Paterová. Všichni výborní a škoda jen, že z důvodů zde již uvedených nebylo možné uskutečnit soutěž kumite.

Stejně by nebylo možné si představit kemp bez maškarního řádění. Opět všichni skvělí, ale vyhrát mohl jen jeden a tak nakonec to byla Radka Paterová se svojí Růženou macatou 🙂 a vyhrál i celý její tým. Dalo by se psát i o hřišti plážového volejbalu, kde se někteří pokoušeli hrát a jiní si tam dělali tunýlky a hrady :-), o tradičním dobytí Blaníku za deště, zkrátka bylo by toho ještě na malou knížku, ale určitě je třeba se ještě zmínit taktéž o tradičním Hollywoodu, který je rok od roku dokonalejší. Těsným vítězem se stal Růžový panter týmu Luboše Janouška, ale i ostatní týmy jako vždy skvělé. Vše na videu, sám se těším, až si to opět pustím.

Jako vždy, každý den proběhla přednáška na téma, které by měly být základem vědomostí každého karateky a pochopitelně že je možné je zaslat všem, i těm, kteří se na kemp nedostali a totéž platí i o videomateriálu z kempu.

Co říci na závěr. Opět skvělá parta, všichni v rámci možností plnili i protikoronová opatření a věřím že si to všichni užili. Jako vždy se na závěr vyhodnocoval nejlepší karateka. Není to pro vedení kempu jednoduché, drtivá většina zúčastněných jsou super a tak vyřazení ze soutěže jsou nositelé mistrovských STV, protože pokud jdou správnou cestou, musí být nejlepší a vzorem pro ostatní. 14 dní je pro některé náročné i přes to,že se náčelník kempu doslova překonával v trénincích, které nevysilovaly a množstvým soutěží, kterých letos,jak již bylo řečeno, bylo dostatečně. Přesto většina našich borců jsou „rekreační“ sportovci a ke konci to bylo již znát. Výběr pak mohl být jednodušší. I když je to nespravedlivé 🙂, eliminovali jsme i ty starší, protože ti musí být také nejlepší, stejně tak jako případná volba nejlepšího trenéra, (s vedením kempu a se všemi kdo se výborně prezentoval i jako sportovec se sejdeme na podzim na večeři jako dík že jste se zúčastnili a byli příkladem pro mladší) byla volba už jednoznačná. Nejlepším karatekou kempu se po zásluze stala Barborka Šťastná a Veronika Rešová. Obě byly vzorem, nejen svými sportovními výkony v individuálních soutěžích, ale i prací pro tým, i pro ostatní a pomocí při tréninku i soutěžích.

A to už je opravdu konec opět jedné skvělé akce. Určitě nám všem spadl kámen ze srdce když v první řadě kemp vůbec povolili a po té když vše dobře dopadlo a všichni zdrávi a bez komplikací dorazili domů :-).

Pár fotek v galerii ZDE 🙂