Aktuality

Mistrovství ČR nad očekávání, i když…

Na mistrovství republiky jsme nemohli nechat nic náhodě a museli vyrazit borci kategorie masters, protože na ty, kteří měli převzít štafetu těch dřívějších nejlepších, se spolehnout nedalo, protože…no to se těžko chápe proč, ale taková je dnes doba a myšlení „jajánků“. V dnešní nelehké době byla soutěž výborně připravená, i když v rámci stále měnících se pravidel bylo hodně prostojů, které však byly vinou pouze těch pravidel. Hned několik faktů toto MČR potvrdilo. Jednak se zúčastnili prakticky všichni, kdo se umístili v čele tabulky nejlepších karateků našeho klubu, žádný z účastníků z našeho klubu neodešel z tohoto MČR bez medaile a i přes to, že někteří nominovaní se na tento vrchol sezony a snažení se v karate prostě nedorazili, podařilo se vybojovat 5.místo ze všech 44 klubů, které dosáhli na nějakou tu medaili!

Je třeba v první řadě poděkovat sice trošičku dříve narozeným, ale stále v plné formě našim karatistkám, které vybojovaly pro naše barvy dva tituly mistryň republiky, a sice Vašíčková Hanka masters 35+ a Kačka Keslová masters 45+. Je to skvělé když se nebojí jít se svou kůží na trh, překonat nervozitu a pro klub zabodovat. Stříbro vybojovala Zuzka Augustinová v kata ženy, kde našla přemožitelku pouze v bronzové z ME Miškové. Stříbro vybojoval i náčelník klubu, kdy je jeho věk v kategorii +50 už lehkou brzdou:-). Radost přinesla dalším stříbrem Lucka Paterová v dorostu kumite, kde se prezentovala jako opravdová bojovnice a pouze zranění nosu jí připravilo o boj na získání titulu. Přidala ještě pěkné, bodované 5.místo v kata. Oni vůbec všichni Paterovi jsou strůjci většiny úspěchů našeho klubu. Mikuláš Pater vybojoval stejný cenný kov v kata a v kumite ukázal, že mu rozhodně nechybí srdce bojovníka a 5.místo má cenu ještě vyšší než se na první pohled zdá. Ani Timon Pater v kategorii mladších žáků nezaváhal. Stříbro v kata a bronz v kumite je rozhodně slibné budoucna, pokud se nic nepředvídaného nepřihodí.Cenné bronzové medaile vybojovali dále Filip Smutný v kata U21 přidal i 5. místo v mužích, Matyáš Houska v kata dorostu a Radka Paterová v kata masters 35+.

Na závěr jen opět úvaha. Život se hezky žije, když si děláme radosti. Když si něco kupíme…možná, ale pokud něco dokážeme, co si přejeme, ale vyžaduje to vůli, cílevědomost a vytrvalost, pak máme něco, co prostě každý mít nemůže a o to je to cennější. Viděl jsem tam karateky, kteří neunesli porážku, trenéry i rodiče kteří dramatizovali vítězství či porážku. Sport je v první řadě hra a hra má přinášet radost. Pokud to tak není, pak bychom to dělat neměli, protože radosti není nikdy dost! Všem ještě jednou dík, bylo to super a nejlepší dárek trenérům k Vánocům.

[ezcol_1quarter]

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter_end]

[/ezcol_1quarter_end]