Aktuality

Seminář karate a muay thai přínosem…

Zdálo by se relativní, zdali účast borců našeho klubu na semináři vedené trenérem SK bude přínosem, když prakticky uslyší to samé, co na tréninku. Ale opak je pravdou. Když přijde na karatistické mozkové buňky cílený útok takřka nepřetržitě cca 8 hodin, dá se předpokládat, že tam něco zůstane:-). Další,důležitým faktorem je zacvičit si i s jinými karatisty než domácími, a navíc ve velmi hezkém prostředí, nejen ve smyslu doja, kde nechyběli koně, trampolína a pro ty starší večerní tmelení kolektivu s kulturním programem živé hudby.

Procvičení a zopakování kritérií pro cvičení základních i mistrovských kata kihonu Shotokan se probralo doslova z gruntu a velmi milým a potřebným zpestřením byly dva vstupy tréninku Muay Thai, pod vedním sympatického profesionálního zápasníka a trenéra Jana Slámy. Nejen nácvik základních technik a sparingu dal všem určitou lekci z fyzické kondice:-), ale byl i dobrou průpravou „kumiťáků“z hlediska dobrého krytí a provádění reálných úderů a kopů.

Jak bylo již řečeno, všichni si tento víkend užili a rozhodně nepředpokládáme že by byl poslední a rozhodně i z důvodu, abychom to mohli vynahradit zájemcům s nižším STV, kteří měli tentokrát smůlu, protože seminář byl pořadatelem akce koncipován pro vyšší STV. Přínosem nebylo jen samotné cvičení, ale i skutečnost, že jsme objevili perfektní místo k minicampům, jehož majitelem je sám karatista a který prostředí vylepšuje ve smyslu optimálního místa pro bojová umění. Takže nezbývá než doufat, že nás příště vyjede ještě větší skupina a poděkovat všem, kteří tu byli tentokrát.

Pár fotek z semináře ZDE