Aktuality

Zimní kemp našeho klubu – opět super akce

S novým rokem i první velká akce a jako vždy naprosto skvělá. Na zimu takřka rekordní počet 48 karateků se vypravilo do známého místa v Jesenici na Rakovnicku, kde se jednak výborně vaří, jednak jsou super podmínky pro cvičení i večerní program a určitě i příroda kolem stojí za to. Škoda že letní měsíce kdy my bychom měli zájem jsou na rok dopředu obsazené. I počasí bylo milosrdné, tak že jsme se dostatečně zbavili tělocvičny, které máme za celý rok až dost a mohli pocvičit i venku. Sice díky obsazení objektu jsme ztratili sobotu odpoledne a neděli dopoledne a i když se to zdá jako maličkost, v týdenním kempu je to citelná ztráta.

Cíl byl jako vždy, odnést si z kempu něco navíc než z běžného tréninku,nové kata, trošku teorie, zkoušky na vyšší stv, testy, soutěže, ale hlavně tmelení kolektivu, které je pro klub nezbytné, protože jak říkám, karate je individuální sport, ale bez optimálního kolektivu se dělat nedá. A tak se válčilo, tmelilo a jako vždy proběhla pro menší soutěž o nejlepší obrázek, zde dokládám dílko nikoliv nejlepší, ale to,které mě odrovnalo, ale toho co mě odrovnalo bylo pochopitelně více:-). Jako vždy i testy názvosloví, kde se sice vědomosti lehce zvedly, ale dle požadavků trenéra stále málo. Každý večer byla na programu výuka nové kata a následně video, kdy byly vždy představeny jiná bojová umění a některé byly vysvětlovány následně na tréninku v praxi.

Pak již proběhla tradiční soutěž kata a šlo už o 40! Ročník „O POHÁR KESL RYU“. Pěkné poháry, medaile a pěkné diplomy z kuchyně Jindry Jetela si odnesli v kategorii 8.kyu za 1. místo Timon Pater, 2.místo Natálka Černá a bronz Nikolka Sibřinová. 7-6.Kyu 1.místo Kristýna Dvořáková, 2.místo Štěpán Kunc a bronz Míša Hessová. 5-4.kyu 1.místo Míša Rešová, 2.místo Charlota Seniv a bronz Mikuláš Pater. Pak již přišli na řadu ti nejlepší 3.kyu a výše.1.místo Barborka Šťastná, 2.místo Vašek Dovolil, který stále v plné formě i přes určitý výpadek z tréninků a 3.místo Veronika Rešová.

Soutěž tedy kvalitní a následně vše směřovalo ke zkouškám na vyšší stv. Na 8.kyu bylo třeba hodně přihmouřit oči, ale technický stupeň mohl být udělen Taře Bejvančické, Oliverovi Bejvančickému a Matyášovi Lavičkovi. Na 7.kyu uspěli Timon Pater a Natálka Černá. Na 6.kyu bez větších problémů zvládli Štěpán Kunc a Brabora Kurzová a 4. kyu bez problémů zvládli Míša Rešová,Tereza Sibřinová a Mikuláš Pater. Pak se na 3.kyu vypnul k maximálnímu výkonu Kuba Minář, bez problémů Lucka Paterová a 2.kyu zvládla Veronika Rešová.

Jako vždy patří všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu kempu, ať Kačka, Hanka,ale i Barborka nebo Verča Rešová které pomáhaly s trénováním těch menších a rozhodně dík už takříkajíc inventáři kempů:-) Vášovi a všem dalším (Péťa, Petr, Luboš, Pavla, Milan..) bez nichž by akce nebyla super akcí. Díky všem za pozornosti které udělaly v soutěžích radost dál a díky i Jindrovi Jetelovi, který z hlediska grafiky vždy posune kemp o stupínek výše. A tím jsem snad poděkoval všem a teď už nezbývá nic jiného než se těšit na léto a na to jak si to užijeme, protože každá chvilka v dobré partě se počítá, je třeba si jí vážit a pochopitelně i užít!

Fotky z kempu v galerii ZDE 🙂

Video z kempu