Aktuality

MČR ČABK opět ve velkém stylu

Devátý ročník Mistrovství republiky ČABK proběhl opět ve velkém stylu, za účasti více jak deseti států a takřka 400 závodníků z více jak 40 klubů zahraničních i domácích. Než se dostaneme k našim závodníkům a jejich výsledkům, je určitě na místě zde uvést obětavé rodiče a všechny ostatní, bez nichž by soutěž nebyla. Nasazení a nezištnost při skládaní tatami ve čtvrtek a v pátek připravování soutěže až do 1 hodiny ranní, a po té celý den za časomírou či jiné činnosti nezbytné pro soutěž. Ještě jednou touto cestou moc děkuji manželům Šťastným,manželům Rešovým, P.Stránskému, P.Sibřinovi, p.Hrazdírovi i Lubošovi Hrazdírovi, Jáchymovi, Jindrovi Jetelovi, Liborovi Podroužkovi a M i T. Linkemu a ještě většině i v sobotu včetně Luboše Janouška, R.Paterové, P.Andršové, Z.Augustinové, E.Hubkové, V.Šťastné a dalších, kteří pomáhali při závěrečném úklidu.

A jak naši borci? No čekal jsem to po prázdninách horší, ale u některých překvapivě dobré, u ostatních bylo vidět prázdninové „odpočívání“. Určitou roli hrálo i mírně řečeno „specifické“ rozhodování vybraných zahraničních rozhodčích, kteří se nemohli zbavit určitého ne zdravého patriotismu k závodníkům své vlasti. Ale není na místě si stěžovat. Zlata moc nebylo, ale nesmíme být nenasytní a konkurence byla dobrá. Výborným výkonem zlatou medailí se prezentovali Hanka Vašíčková-kata ženy, Nikola Jůzová-kata juniorky, Luboš Hrazdír-kumite dorost a Rešová Míša.kata st. žákyně. V kata jak již bylo řečeno trošku na rozhodčí doplatila Barborka Šťastná, zvláště její finálová kata byla super, dále Veronika Rešová, která však dosáhla na stříbro-kata ml.žákyně,dokonce dvě stříbra vybojoval po zásluze Kuba Slanař a sice v kata i kumite, stejný kov pro Pavlu Šimonovou-kata masters, Filipa Smutného-kata dorost a za skvělé kumite i Podroužek Libor v mužích. Pochopitelně mezi silnými týmy Rumunska, Dánska, Itálie a dalších byla i bronzová medaile hodně cenná. Zde za výborný výkon v kumite 3.místo vybojovala Barborka Šťastná, Valentýna Hrazdírová-kata ml.žákyně, Radka Paterová-kata masters, Mikuláš Pater-kata ml.žáci, Radek Frühauf-kata masters, Jan Stránský-kata ml.žáci a Terezka Sibřinová-kumite ml.žáci.

Co říci na závěr. Příprava soutěže je vždy náročná a to z důvodu, že všechny tíha leží pouze na nezištných dobrovolnících našeho klubu. Je mi jasné, že ne všichni mají čas, ale pokud zůstane vše jen na obětavých rodičích, je reálné že budeme jezdit po celé republice, ale v Praze soutěže nebudou. Chtělo by to u těch našich mladých trošku zdravého pražského patriotismu. Ale konec dobrý, vše dobré, ještě jednou i těm o kterých se nemluví, protože to že makají je tak nějak automatické ať mluvíme o Kačce, Hance,Vlaďce Linkeové, prezidentce ČABK Radce Hassaine či jedinému sponzorovi soutěže Markovi Šťastnému, opravdu velké díky.

Ještě k závodníkům. Karate a sport je o tom,aby nás i vychovával pro další život. Je tedy na každém z nás, zda-li dovede přijmout porážku jako vítězství, a i když u některých emoce po prohraném zápase cloumají, je třeba se naučit ovládat a brát to i tak, že pokud si budete jisti, že pro to aby jste byli nejlepší děláte maximum, budete vyhrávat i při případným výhradám vůči rozhodčím!

Za fotečky děkujeme Jetelíčkovi 🙂

Fotogalerie ZDE 🙂